What's up ?
Jak lubicie brownie ?
Ja je lubię "fudgy" i jak wierzch ma warstwę popękaną. Długo szukałam i próbowałam różne przepisy, ale nie pasowały. Sama również próbowałam na wzorze przepisów, aż w końcu wynalazłam jeden co mnie cieszy. Robiłam go dziesiąte razy i zawsze wszystkim się podobał.
A więc dziś, podzielę się z wami moim przepisem brownie z orzechami włoskimi.
Będziecie potrzebować:
1 łyżka kakao
2 jajka
50g orzechów włoskich
70g mąki
120g gorzkiej czekolady
125g masła
150g cukru
Co zrobić :
Nagrzać piekarnik na 180'C.
Roztopić masło i czekoladę na małym ogniu.
Dodać w misce po kolei cukier, jajka, i mąkę, dobrze mieszając między każdym dodanym składnikiem.
Połamać orzechy i je wmieszać w masę, Dodać łyżkę kakao i dobrze wymieszać całość.
Wreszcie, wylać masę w foremkę i piec przez 20min.
Szybkie i łatwe nie ? Wypróbujcie przepis i powiedzcie jak wam smakował.
Jednak sławny moto "less is more" jest niepodważalny, nie potrzebujemy dużo składników ani nie wiadomo jakiego sprzętu, co cieszy każdego z nas, prawda ? ;-)
P.S: uwielbiaaaaaaam migdały, i ten brownie jest również przepyszny z migdałami !
See you,
Dominika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Thanks for your lovely comments